‘Kleine lettertjes beschermen ICT-fouten’

Kleine lettertjes beschermen ict-missers en zorgen dus voor handhaving van fouten. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Aanvullende voorwaarden in contracten en overeenkomsten (de kleine lettertjes) blijken in de praktijk ook bescherming te bieden áán ict-fouten. Dus niet tégen ict-missers maar juist ervóór. Je zou denken dat voorwaarden dienen om mislopende zaken door computerfouten te bestraffen, zodat er preventieve werking vanuit gaat en bugs snel worden hersteld.

De realiteit blijkt anders. Zie het recente, en zoveelste, geval van een Amerikaanse casinoklant die dacht een superjackpot van bijna 43 miljoen dollar te hebben gewonnen. Gelijk een selfie maken met de winstmelding op het scherm. Alleen heeft de bewuste éénarmige bandiet in zijn voorwaarden staan dat de maximale uitkering 6.500 dollar is. Maakt niet uit wat het scherm laat weten, al dan niet door een computerstoring. En dit gebeurt heus niet alleen in Las Vegas. Kleine lettertjes beschermen dus ict-fouten.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-25T09:26:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.