Managed hosting door True

Discussie

‘Kleine lettertjes beschermen ICT-fouten’

 

Kleine lettertjes beschermen ict-missers en zorgen dus voor handhaving van fouten. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Aanvullende voorwaarden in contracten en overeenkomsten (de kleine lettertjes) blijken in de praktijk ook bescherming te bieden áán ict-fouten. Dus niet tégen ict-missers maar juist ervóór. Je zou denken dat voorwaarden dienen om mislopende zaken door computerfouten te bestraffen, zodat er preventieve werking vanuit gaat en bugs snel worden hersteld.

De realiteit blijkt anders. Zie het recente, en zoveelste, geval van een Amerikaanse casinoklant die dacht een superjackpot van bijna 43 miljoen dollar te hebben gewonnen. Gelijk een selfie maken met de winstmelding op het scherm. Alleen heeft de bewuste éénarmige bandiet in zijn voorwaarden staan dat de maximale uitkering 6.500 dollar is. Maakt niet uit wat het scherm laat weten, al dan niet door een computerstoring. En dit gebeurt heus niet alleen in Las Vegas. Kleine lettertjes beschermen dus ict-fouten.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6161793). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.