‘Testdata maakt meer kapot dan je lief is’

Software testing

Dummy-data om tests mee uit te voeren zijn noodzakelijk. En erg gevaarlijk. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het uitvoeren van tests of het opzetten van testomgevingen kan omwille van beveiliging en privacy maar beter niet met echte data worden gedaan. Tegenover productiedata staat dus testdata. Een noodzakelijk en nuttig fenomeen in de ict-wereld. Alleen moet daar wel zorgvuldig mee worden omgegaan. Want testdata kan bij verkeerd gebruik grote schade aanrichten. Misschien nog wel meer schade dan waar testen met productiedata toe kan leiden.

Wie rekent er uit hoeveel financiële schade er is geweest door de fout van een aandelenhandelsbedrijf aangesloten bij tech-beurs Nasdaq dat de aandeelwaarde van zo’n zestien grote tech-bedrijven ineens op 123,47 dollar zette? Amazons koers leek hierdoor 87 procent ingestort, nipt meer dan de 86 procent daling voor Google. Tegelijkertijd scheen Microsoft wel tachtig procent meer waard te zijn en (Facebooks gamemaker) Zynga wel 3.292 procent meer. Testdata, een groot gevaar.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-28T09:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.