‘Trump trekt Amerikaanse startups voor’

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De Amerikaanse president Donald Trump beperkt innovatie in de VS met zijn uitstel (en afstel?) van de ‘startup-visa’. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Trump heeft al vóór zijn verkiezing gepleit voor ‘America First’. De omstreden zakenman wil daarmee niet alleen autoproductie, steenkoolwinning en andere oudere industrieën voortrekken. Naast elektronicaproductie zet de regering Trump ook in op startups. Het ministerie voor Homeland Security heeft een regeling voor buitenlandse startups nu uitgesteld, en ontvouwt plannen om het mogelijk geheel af te schaffen.

De zogeheten International Entrepreneur Rule, ook wel bekend als de ‘startup-visa’, laat ondernemers toe in de Verenigde Staten als zij tenminste 250.000 dollar aan Amerikaanse financiering rond hebben. Deze regeling van Trumps voorganger Obama is op de valreep van de inwerkingtreding uitgesteld tot maart volgend jaar. Dit uitstel is vergezeld van een plan voor een voorstel om de hele visa-regeling voor buitenlandse ondernemers te schrappen. Trump sluit zo non-Amerikaanse startups buiten, wat de VS niet vooruit helpt.

Wat vind jij?

De Amerikaanse tech-investeerder Scott Kupor maakt zich zorgen over de rol van de VS:

Correct - US VC is now 54% of global VC investment, down from 90% 20 years ago - where will it be 20 years hence? https://t.co/rJTUKT6qQh

— Scott Kupor (@skupor) July 11, 2017
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-02T09:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.