Managed hosting door True

Discussie

‘2017 wordt het jaar van ARM-servers’

 

ARM-servers zijn al tijden in zicht, maar 2017 brengt ze naar de markt. Alleen net anders. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Servercomputers zijn al jaren voor het leeuwendeel gestandaardiseerd op x64-processors van Intel. In de oorsprong zijn die x86-chips met 64-bit extensies ooit geïntroduceerd en gepionierd door Intel-concurrent AMD. In de praktijk is de servermarkt voor het gros een Intel-markt. AMD is weggezakt en serverprocessors van leveranciers als IBM, HPE en Oracle (voorheen Sun Microsystems) zijn ook afgegleden.

Het energiezuinige ARM-processorplatform is niet alleen aantrekkelijk voor mobiele apparaten zoals smartphones, waar het al de de facto standaard is. ARM-chips zijn ook interessant voor enorme scale-out serveromgevingen, zoals voor distributed computing en (dus) clouds. Microsoft heeft eerder dit jaar zijn eigen processoragnostische serverontwerpen (Project Olympus) onthuld, plus ARM-plannen voor Windows Server en clouddienst Azure. 2017 wordt het jaar van ARM-servers, toch nog. Maar dan dus in grootschalige cloud-datacenters van aanbieders zoals Microsoft. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6175525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.