Managed hosting door True

Discussie

‘Concurrentiebeding hindert innovatie’

 

Iedereen wil wel een ‘Silicon Valley’ maar dat vereist verandering in arbeidscontracten. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Haast elk land, regio en stad met enige kennis en ambitie op ict-gebied wil wel een eigen ‘Silicon Valley’ laten opbloeien. Startup-programma’s, subsidies, incubators, mentors, innovatiehubs, en meer faciliterende mogelijkheden worden opgetuigd door overheden, universiteiten en bedrijven. Maar eerst en vooral is een fundamentele verandering vereist voor arbeidsverhoudingen. Specifiek: de notie van een concurrentiebeding moet uitgebannen worden.

Want dát is het onderscheidende element van de Amerikaanse staat Californië, de bakermat van het originele Silicon Valley. Andere staten, landen, regio’s en steden lijden onder de gesel van het concurrentiebeding. Deze contractuele beperking voor werknemers lijkt aantrekkelijk in de ogen van management en personeelszaken (hr – human resource), maar is op de langere termijn en op hoger niveau een schadelijk fenomeen. Zonder concurrentiebeding kan er veel meer geïnnoveerd worden. Wat vind jij?
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6175939). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.