Managed hosting door True

Discussie

‘Willekeur bepaalt sollicitatie voor tech-banen’

 

Sollicitatiegesprek

Slecht én goed nieuws: sollicitatiegesprekken voor tech-banen zijn willekeurig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Sollicitatiegesprekken voor de meer technische banen op ict-gebied worden gekenmerkt door een grote mate van willekeur. Conversaties met hr-managers, leidinggevenden en zelfs vakgenoten om functiegeschiktheid te bepalen, zijn nauwelijks onderbouwd door inhoudelijke kennis, wetenschappelijke aanpak of zelfs een non-random plan. Wel of niet door een sollicitatieronde komen, is vaak volkomen afhankelijk van iets willekeurigs.

‘Geef het goede antwoord op deze technische vraag’, ‘Schrijf code voor dit programmeerprobleem’, ‘Welke programmeertalen ken je?’, ‘Hoeveel jaar ervaring heb je met [trendy tech X]?’. Dit zijn enkele voorbeelden uit tech-sollicitatiegesprekken. Toevalstreffers bepalen de uitkomst. Want wat is ‘het goede antwoord’, en is gauw opgeschreven code wel optimaal, en gaat kwantiteit aan talen boven kwaliteit, en was is precies ‘ervaring’ met een trendy technologie? Het goede nieuws is dat de willekeur van tech-sollicitaties ook in het voordeel van kandidaten kan uitpakken. Als ze maar stoppen zich zorgen te maken en de willekeur omarmen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6177384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×