‘Domme smartlock-fout haalt consumenten-IoT onderuit’

Dit artikel delen:
cybersecurity

De firmwarefout van LockState doet de deur dicht voor consumenten-IoT. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een brakke firmware-update heeft smartlocks van LockState gesaboteerd en gebruikers veel overlast bezorgd. Honderden deuren met deze slimme sloten konden na de automatische over-the-air update niet langer open. Het doemscenario van volledig vergrendelde deuren is echter niet voor de volle 100 procent gerealiseerd. De sloten van LockState hebben namelijk ook nog gewoon de optie van een ouderwetse, fysieke sleutel.

Toch hebben gebruikers veel hinder ondervonden omdat LockState ook wordt gebruikt door AirBnB-uitbaters die hun klanten dan elk een unieke toegangscode kunnen geven. Het fixen van de firmwarefout vereiste het opsturen van de getroffen sloten of het plaatsen van een vervangend slot. Eerstgenoemde optie kostte 5 tot 7 dagen, terwijl de tweede optie wel 14 tot 18 dagen kon duren. Dit slaat de deur dicht voor de neus van IoT voor gewone consumenten.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-17T08:17:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.