Managed hosting door True

Discussie

‘iOS heeft Windows Phone niet de das om gedaan’

 

iphone

Het succes van iOS wordt gezien als het verlies van Windows Phone. Onterecht. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het is net tien jaar geleden dat Apple de iPhone uitbracht en sindsdien is de wereld ontegenzeggelijk veranderd. De dure, op sommige punten nog wat beperkte smartphone werd aanvankelijk weggewuifd door reviewers, concurrenten en andere betrokkenen. Apple’s toestel heeft echter een revolutie veroorzaakt en heeft de concurrentieverhoudingen op z’n kop gezet.

Naast smartphonepionier BlackBerry (née RIM) en phonegiganten als Nokia en Motorola is ook Microsoft slachtoffer geworden. Alleen is iPhone-besturingssysteem iOS niet de dader die Windows Phone heeft genekt. Het is juist nakomer Android die qua marktaandeel (maar niet winstgevendheid) iOS flink is gepasseerd en die het Microsoft-platform de das om heeft gedaan. Zelfs getrouweling HP kijkt nu naar Android, dat ooit is ontwikkeld om juist Microsofts mobiele ambities te pareren. Met succes, kan wel gezegd worden.

Wat vind jij?

In 2007 zag toenmalig Microsoft-ceo Steve Ballmer geen bedreiging in de iPhone (terwijl Android nog niet eens in zicht was):

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6181582). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×