‘Sexisme in Silicon Valley is nog lang niet blootgelegd’

Sexisme in het mannenwereldje van Silicon Valley tiert nog welig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ophef rondom vervoersapp Uber lijkt alweer bedaard, maar de onrust woedt onder de radar door. Naast recente perikelen voor het omstreden Uber duiken geregeld nieuwe controverses over sexisme en vrouwonvriendelijkheid op. Zo is Google verwikkeld in een sexismeschandaal door een interne memo van een inmiddels ontslagen software-ingenieur. Tussendoor zijn schokkende sexismeverhalen en scheve cijfers naar buiten gekomen over de ervaringen van start-ups van vrouwen met (mannelijke) risico-investeerders.

De verwachting is dan ook dat de huidige bekende gevallen van vrouwendiscriminatie slechts het topje van de ijsberg zijn. Het lijkt er wel op dat het hek nu van de dam is. Meer misstanden komen aan het licht en meer mannelijk machtsmisbruik wordt aan de kaak gesteld. Het zal nog een tijd duren voordat het sexisme in de Silicon Valley-cultuur - en daarmee de ict-wereld - echt is uitgebannen.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-23T08:33:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.