Managed hosting door True

Discussie

‘Flash-uitbanning komt met 2020 nogal laat’

 

Adobe Flash op Linux

Flash gaat er officieel en volledig uit, jaren na Steve Jobs’ ban. Maar 2020 is wel erg laat. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een bekende pr-wijsheid is dat je aankondigingen van slecht, beschamend of anderszins geladen nieuws doet op een moment dat andere dingen de aandacht opeisen. Slechte kwartaalcijfers maak je dan bekend tijdens de verwachte onthulling van een nieuwe iPhone. Het beëindigen van een bekritiseerd product dat een dalend gebruik kent, doe je dan tijdens de vakantieperiode als bijna niemand oplet of aan het werk is. Zo heeft Adobe eind juli aangekondigd dat het zijn multimediasoftware Flash beëindigt.

De door securityprobelemen geplaagde software gaat nu officieel weg. Deze exit geldt niet alleen voor een specifiek platform, zoals Apple eerst zelf al heeft doorgevoerd voor zijn iOS. Adobe doet de exit in samenwerking met Flash-gebruikers en -faciliteerders als Facebook, Google, Microsoft, Mozilla en ook Apple. Deze partijen hebben eerder al stappen gezet om Flash uit te bannen. Alleen komt de echte end-of-life voor Flash pas in 2020, wat eigenlijk wel aan de late kant is.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6187547). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.