‘Flash-uitbanning komt met 2020 nogal laat’

Adobe Flash op Linux

Flash gaat er officieel en volledig uit, jaren na Steve Jobs’ ban. Maar 2020 is wel erg laat. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een bekende pr-wijsheid is dat je aankondigingen van slecht, beschamend of anderszins geladen nieuws doet op een moment dat andere dingen de aandacht opeisen. Slechte kwartaalcijfers maak je dan bekend tijdens de verwachte onthulling van een nieuwe iPhone. Het beëindigen van een bekritiseerd product dat een dalend gebruik kent, doe je dan tijdens de vakantieperiode als bijna niemand oplet of aan het werk is. Zo heeft Adobe eind juli aangekondigd dat het zijn multimediasoftware Flash beëindigt.

De door securityprobelemen geplaagde software gaat nu officieel weg. Deze exit geldt niet alleen voor een specifiek platform, zoals Apple eerst zelf al heeft doorgevoerd voor zijn iOS. Adobe doet de exit in samenwerking met Flash-gebruikers en -faciliteerders als Facebook, Google, Microsoft, Mozilla en ook Apple. Deze partijen hebben eerder al stappen gezet om Flash uit te bannen. Alleen komt de echte end-of-life voor Flash pas in 2020, wat eigenlijk wel aan de late kant is.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-29T08:30:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.