‘VS verliest door Trump cybersecuritywedloop’

Dit artikel delen:
cybersecurity

Ict-oorsprongland de VS legt het af op cybersecuritygebied, mede door Trump. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel van de hedendaags gebruikte ict is afkomstig van Amerikaanse leveranciers. Hetzelfde valt met cynisme te zeggen voor veel van de kwetsbaarheden waar cybercriminelen, technisch onderlegde terroristen en vijandige naties gebruik van maken. Cybersecurity is een groeiend gebied, waar de overheid van de VS al jaren flink op inzet. Onder president Donald Trump zijn het vooral woorden en weinig daden. En in dit (cyber)geval betekent stilstand dan achteruitgang.

In Nederland was er jaren terug al verbazing en spot over minister Ivo Opsteltens uitspraken over ‘het fenomeen van de cyber’. Donald Trump is de overtreffende trap, al voor zijn verkiezing tot president. ‘We have to get very, very tough on cyber and cyber warfare’, aldus Trump vorig jaar, waarbij hij sprak van een groot en moeilijk probleem (en de computervaardigheid van zijn tien jaar oude zoontje).

Terwijl Trump toen zei dat de VS het beter moet doen op dit gebied, blijkt nu dat daar weinig van terechtkomt. Een kwart van Trumps cybersecurityraad stapt op, vanwege gebrek aan aandacht voor digitale dreigingen, meldt Fortune. In hun ‘ontslagbrief’ schrijven de opstappende adviseurs onder meer over specifieke tekortkomingen in de cybersecurity-aanpak van de regering Trump. De VS verliest zo de cybersecuritywedloop.

Wat vind jij?

Vóór de verkiezingen gaf Trump al aan dat de VS ‘de cyber’ hard moet aanpakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-06T08:22:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.