‘Google is monopolistisch én fantastisch’

Google Chrome

Google ligt in de clinch met de EU-antitrustcommissaris én wordt door haar geprezen. Terecht. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Amerikaanse internetreus Google is verwikkeld in een antitrustzaak van de Europese Commissie (EC) over machtsmisbruik. Deze kwestie loopt al jaren en zal naar verwachting nog lange tijd voortslepen. Mededingingscommissaris Margrethe Vestager heeft Google net voor de zomerperiode een antitrustboete van maar liefst 2,42 miljard euro opgelegd.

Nu, net na de zomervakantie verklaart ze openlijk dat Google een ‘fantastisch bedrijf’ is dat voor veel innovatie heeft gezorgd. Vestager stelt dat Google ondanks zijn juridische wangedrag nog altijd een positieve kracht is, die goede veranderingen brengt in het leven van mensen. De grondhouding van Google is volgens haar niet verkeerd, maar het (huidige) gedrag wel. Dat kan veranderen, daar is zij van overtuigd. Vestager heeft een goed punt: antitrustproblemen sluiten positieve eigenschappen en gedragingen niet uit.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T08:29:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.