‘Aangevallen bank verdient pluim voor straf DDoS’er’

Dit artikel delen:

Internetbank Bunq ‘vergeeft’ een jonge DDoS-aanvaller en doet daarmee het goede. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De moderne bank Bunq, die zich laat voorstaan op zijn digitale aard, geeft meer dan alleen een goed gebaar met het niet aanklagen van een DDoS’er. De 18-jarige scholier heeft Bunq flinke overlast bezorgd - en de it’ers van de bank flink wat werk. Sommige diensten van Bunq waren onbereikbaar tijdens de grootschalige aanval van eerder deze maand. De aanvaller wist namelijk telkens andere protocollen, poorten en ip-adressen van de bank te bestoken.

De identiteit van de DDoS’ende scholier kwam in zicht door eigen onderzoek van Bunq. Vervolgens heeft de dader zichzelf ‘aangegeven’ bij de bank, die hem vervolgens vergiffenis schenkt. De gedachte achter deze coulance is dat ondanks de omvang en ernst van de aanval het hier gaat om een onbezonnene, ondoordachte daad. Hard aanpakken van deze jeugdige fout zou de jongen een jaar celstraf en dan een strafblad opleveren, wat zijn toekosmt dan verpest. Zo’n doordachte aanpak zouden meer DDoS-slachtoffers moeten hanteren.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-25T08:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.