‘Backup-belang blokkeert iPhone-accuvergroting’

iphone

iPhones moeten na een dag wel aan de stroom. En dat is goed, voor de back-up. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een veelgehoorde klacht over smartphones in het algemeen en iPhones in het bijzonder is de beperkte batterijduur. De operationele tijd op een volle acculading komt gemiddeld grofweg neer op een (werk)dag en vinden veel mensen tegenvallen. De teleurstelling is niet alleen in vergelijking met vroeger; toen een robuuste Nokia weken gebruikt kon worden op een enkele oplaadbeurt. De teleurstelling is ook ingegeven door de enorme vooruitgang die is geboekt op het gebied van oplaadbare accutechnologie.

Apple’s haast maniakale streven naar dun, dunner, dunst (plus nog licht, lichter, lichtst) wordt gezien als de boosdoener voor het gebruik aan batterijduur. Maar dat is mogelijk niet helemaal correct. De noodzaak om een iPhone elke avond aan de oplader te hangen, geeft gelijk een back-up window (naar Apple’s iCloud) dat dankzij de stopcontactverbinding op vol vermogen wordt benut. Apple lost zo de aloude verwaarlozing van back-uppen voor ons op. Accuvergroting staat dus eigenlijk haaks op het belang van regelmatig back-uppen.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T07:44:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.