‘Vlaanderen toont visie en vastberadenheid voor glasvezel’

In Vlaanderen wordt echt werk gemaakt van het aanleggen van fiber-to-the-home. Daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Vlaamse overheid ontvouwt plannen om het glasvezelnetwerk uit te breiden en vertrouwt daarbij niet puur op de commerciële markt. Innovatieminister Philippe Muyters zoekt wel medewerking van de providers, maar heeft een ‘uitwijkplan’. Als de internetaanbieders niet meewerken, wil Muyters een overheidsbedrijf opzetten dat dan de uitbreiding van glasvezelverbindingen verzorgt. Dit meldt De Morgen.

Het beoogde supersnelle netwerk moet heel Vlaanderen bestrijken om zo een toekomstgerichte infrastructuur met meekomende economische kansen te realiseren. Supersnel internet moet een basisrecht zijn, aldus de Vlaamse minister voor Innovatie. Hij kijkt voor de financiering (van de geschatte drie miljard euro) en praktische medewerking naar diverse partijen, uiteenlopend van investeringsmaatschappijen tot steden, gemeenten en zelfs een gasnetwerkbeheerder. Vlaanderen toont hier visie en vastberadenheid. Een goed voorbeeld.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-10T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.