‘Tesla stuurt blind op interne competitie’

Tesla voert een verkapte ontslagronde door en beloont presteerders. Een verkeerde focus van Elon Musk. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Elektrische automaker Tesla heeft enkele honderden medewerkers de deur gewezen. Terwijl de fabrikant zelf de wijziging van het personeelsbestand bevestigt, geeft de firma van Elon Musk geen details over de aantallen. Volgens schattingen in mediaberichten gaat het om vierhonderd tot zevenhonderd werknemers, die niet langer in dienst zijn bij de autofabrikant die in totaal 33.000 werknemers telt.

Wat Tesla wel loslaat, is dat het om een bedrijfsbrede performance review gaat. Zij die goed presteren krijgen salarisverhoging, en zij die ondermaats presteren moeten vertrekken. Ondertussen groeit het bedrijf en zoekt het nog nieuwe mensen, laat Tesla officieel weten. Dit past in het plaatje van ultracompetitieve en innovatieve onderneming, maar dat kan niet goed werken binnen een bedrijf van een dergelijke omvang. Samenwerking is dan niet alleen handig, maar ook noodzakelijk. Interne competitie kan juist remmend werken. Tesla stuurt blind op ‘competitiveness’ onder zijn werknemers.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-20T07:52:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.