‘HP heeft zich buitenspel gezet met mobile’

smartphone Windows 10 mobile

Het einde van Windows Mobile raakt HP, die dit naast Microsoft ook zichzelf kan verwijten. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het kwakkelende voortbestaan van Windows Mobile (voorheen Windows Phone) loopt op zijn einde. Microsoft erkent dat het zijn smartphonebesturingssysteem voortaan alleen nog bijhoudt en niet langer doorontwikkelt. Partner HP moet hierdoor zijn mobiele plannen herzien, voor de zoveelste keer.

HP’s veelbelovende en uiteindelijk uitgekomen Elite x3-toestel lonkte naar het bedrijfsleven met de zakelijk aantrekkelijke mogelijkheid om de smartphone in te zetten als volwaardige pc. Dit dankzij Microsofts Continuum-functie plus HP’s Workspace-aanbod waarbij traditionele x86 Windows-applicaties via remote desktop worden ontsloten op de ARM-smartphone. De Elite x3 wordt nog wel verkocht, tot in 2019.

HP schrapt dat toestel en kan zich nu alsnog wenden tot Android, als laatkomer. Terwijl de pc-maker met het overgenomen Palm wel ooit een eigen smartphoneplatform compleet in handen had. Een gemiste kans, die waarschijnlijk wel een miljardeninvestering had vereist. Maar HP’s nieuwste mobiele koerswijziging is ook niet bepaald kosteloos. Misschien makkelijk praten achteraf, maar Microsoft heeft eerder al pivots gepleegd die partners pijnigen. HP heeft zichzelf dus ook wat te verwijten voor zijn huidige buitenspelpositie met mobile.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-24T07:52:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.