Mechanische toetsenborden rukken langzaam op

agressie

Nadat de typemachine en enkele iconische toetsenborden echt de werkvloer verlieten, werd het een stuk stiller op kantoor met toetsenborden met rubberdome-toetsen. Nu is langzaam een stille opmars bezig van zogenaamde mechanische toetsenborden en sommigen zweren erbij.

Nu zijn er best wat opties: je hebt toetsen die heel veel herrie maken (de beruchte 'blauwe' Cherry-toetsen), maar er zijn ook veel stillere versies zoals bruine. Maar daar zijn gelukkig hele studies over gemaakt.

Zeker veeltypers vinden het soms erg prettig werken, maar: het maakt wel een hele bak herrie. Heb jij al last van extreem luide tikkers en wat doe je eraan? Of is het eigenlijk wel rustgevend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mechanische toetsenborden zijn nooit weggeweest. Als jonge IT-tech had ik secretaresses die me smeekten om hun oud IBM toetsenbord te mogen houden op de dag dat ze nieuwe Dells kregen. Voor een echt IBM M-type toetsenbord - met een harde klik - betaal je 2de-hands vlot 50 Euro of meer. En ze worden goed verkocht, wees daar maar zeker van. De M-type toetsenborden met de oude technologie van IBM worden zelfs nog steeds gemaakt! Klavieren met Cherry-switchen die niet zoveel lawaai maken kosten tussen de 150 en 250 Euro. Een goed klavier is veel waard, Ook op game-laptops zijn de toetsen van hoge kwaliteit, met een navenante prijs. Niets zo frustrerend dan op een slecht klavier hameren. Ik ben blij dat er een kentering komt, want die flinterdunne klaviertjes die ze vandaag de dag bij PCs bijgeven, breek je in 2 met 1 hand!

Mechanische toetsenborden zijn nooit weggeweest. Als jonge IT-tech had ik secretaresses die me smeekten om hun oud IBM toetsenbord te mogen houden op de dag dat ze nieuwe Dells kregen. Voor een echt IBM M-type toetsenbord - met een harde klik - betaal je 2de-hands vlot 50 Euro of meer. En ze worden goed verkocht, wees daar maar zeker van. De M-type toetsenborden met de oude technologie van IBM worden zelfs nog steeds gemaakt! Klavieren met Cherry-switchen die niet zoveel lawaai maken kosten tussen de 150 en 250 Euro. Een goed klavier is veel waard, Ook op game-laptops zijn de toetsen van hoge kwaliteit, met een navenante prijs. Niets zo frustrerend dan op een slecht klavier hameren. Ik ben blij dat er een kentering komt, want die flinterdunne klaviertjes die ze vandaag de dag bij PC's bijgeven, breek je in 2 met 1 hand!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-22T07:57:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.