Google geeft Gmail een boost met AMP

Dit artikel delen:
e-mail

Dagelijks sturen we met z'n allen zo'n 270 miljard e-mails. Klinkt niet als een product dat inmiddels vergeten is, ondanks dat anderen soms anders willen doen geloven. Google wil met AMP-integratie zijn eigen Gmail-dienst een boost geven. Ziet u nog toekomst voor e-mail?

De afgelopen jaren zijn e-mailservers beter beveiligd en is de verbinding tussen mailservers ook veiliger geworden, maar een beetje interactiviteit vindt nog altijd elders plaats. Daar wil Google met een open-source AMP-integratie verandering in brengen. In de ontwikkelaarsversie van Gmail zit een preview van 'AMP for Email'. Op die manier kunnen ontwikkelaars meer aantrekkelijke, interactieve en tot actie aanzettende e-mails bouwen.

Als voorbeelden geeft Google het sneller kunnen rsvp-en, het maken van een afspraak of het invullen van een enquête vanuit de e-mail zelf. Daarnaast moet AMP het mogelijk maken e-mails actueel te houden zonder dat de inhoud verouderd, denk aan vluchtinformatie en dergelijke.

Aan de andere kant schreef Computable-expert Lucen Barink dat er nog steeds legio problemen zijn met het veilig houden van e-mail binnen bedrijfsomgevingen.

Wat denkt u, geeft Google e-mail zo een nuttige boost of weekt het de applicatie zo te veel los van standaard e-mail?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T08:06:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.