Scale-ups in de EU haalden 21 miljard op, zit u daarbij?

Groeikapitaal

De mainstream-media rapporteren weinig over het investeringsklimaat in ict-bedrijven in Europa. Toch wisten scale-ups in 2017 20,8 miljard euro bij elkaar te sprokkelen. Het gaat hier vooral om b2b-bedrijven, in tegenstelling tot Silicon Valley waar consumentenproducten de boventoon voeren. Bent u investeerder of haalt u geld op in Europa? Waar liggen kansen en problemen op ons continent?

Het land dat de meeste investeringen wist binnen te harken, was Groot-Brittannië met op plaats twee Duitsland waar investeerders respectievelijk 6,4 en 4,4 miljard euro voor techbedrijven over hadden. De derde plek werd curieus genoeg ingenomen door Zwitserland met 2,2 miljard euro. Daarmee is de Alpenstaat gekeken naar kapitalisatie met 266 euro per inwoner zelfs nummer één. Dat komt vooral door de grote hoeveelheid initial coin offerings die er vanuit geregeld worden. Die ouwe bankiers…

Werkt of heeft u een bedrijf dat afgelopen jaar investeringsgeld wist op te halen of bent u dat van plan? En waar liggen volgens u de problemen en de kansen op ons continent?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-07T08:39:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.