MtGox verhit gemoederen weer; had u er wat staan?

Dit artikel delen:
MtGox

Woensdag eind van de dag Nederlandse tijd hield Mark Karpelès een Ask Me Anything op Reddit. Het bedrijf waar hij ceo van was, het Japanse MtGox, was ooit de grootste bitcoin exchange. Alles wat daar gebeurde, had grote invloed op de koers van bitcoin. Inmiddels zijn we vier jaar verder en heeft nog niemand iets terug gezien van zijn of haar bitcoins of fiatgeld dat destijds bij MtGox stond. Wacht u nog op MtGox-tegoeden of van een andere exchange?

Uiteraard was MtGox, in totaal verdwenen er zo'n zeshonderdduizend bitcoins, niet de enige exchange waar de afgelopen jaren geld en/of cryptogeld verdween. Bij Bitfinex verdwenen er zo'n 120.000 in 2016 en recentelijk weer een grote Japanse exchange Coincheck waarbij vijfhonderd miljoen NEM-tokens verdwenen. Een beetje googlen levert een aardige lijst op.

Over het algemeen zoeken de exchanges naar manieren om hun klanten te compenseren, bijvoorbeeld door het uitgeven van speciale tokens. Interessant bij de MtGox-hack is natuurlijk dat de overgebleven bitcoins de waarde die toen gestolen werd in yens inmiddels ruim overstijgen. Mogelijk krijgen de schuldeisers, waaronder veel gewone klanten, toch nog iets terug. Overigens tegen de dagkoers van 23 april 2014 toen de bitcoin op 483 dollar of 50.058,12 yen stond.

Maar de AMA gaat natuurlijk vaak over andere zaken: grootaandeelhouder Karpelès heeft zo nog de beschikking over 160.000 bitcoins, waarmee hij plots erg vermogend zou kunnen zijn (wat doet hij daarmee?) en wat gebeurt er met de verschillende forks die sindsdien plaatsvonden, zoals die van Bitcoin Cash en Bitcoin Private? Maar check daarover zijn AMA zelf.

Aan u de vraag: bent u wel eens wat kwijtgeraakt bij een exchange en hoe loste de exchange dat - tot zover mogelijk - op?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-05T09:22:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.