Gaat u er weer voor, World of Warcraft Classic?

Games komen niet vaak langs in deze rubriek, maar dit spel kunnen we niet laten liggen: World of Warcraft Classic, ofwel de versie van WoW voor de eerste uitbreiding 'The Burning Crusade' in de winkels lag. Het gaat om versienummer 1.12 dat uitkwam in augustus 2006. Voelt u de gamer weer wakker worden?

World of Warcraft heeft levens verwoest. Een aantal gamers wist zichzelf geen maat op te leggen, maar de meesten wisten tijdig de strijdbijl of toverstaf naast zich neer te leggen. Maar WoW! Dat was toch wel wat, de eerste 'massive multiplayer online role playing game' die een generatie gamenerds vanaf 2004 tekende (en nee, WoW was niet de eerste, dat klopt, dat was Ultima Online in 1997, het laat maar weer zien hoe kort we eigenlijk online zijn).

Maar al snel na de eerste grote veranderingen in de gameplay die in de aanloop naar Burning Crusade het levenslicht zagen, zorgden voor morrende gamers van het eerste uur. Inmiddels heet de klassieke versie van de game 'vanilla' in jargon. Populair geworden door de enorme wereld, de grote hoeveelheid quests, zowel voor zij die liever in hun eentje aan de slag gingen, maar vooral interessant voor mensen als ze ook samenwerkten.

En het duurde lang. Een beetje levelen kostte je al snel meerdere weken in uren gerekend. Ach, nostalgie duurt zo lang het duurt. De reacties op verschillende sites van oude rotten spreken boekdelen. Communitygevoel, moeilijker en wat al niet meer. Zit u te wachten op deze remake van dit spel?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T11:24:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.