LG gaat voor robots via investeringen in startups

Dit artikel delen:
Financiering finance geld

Robotica is al lang geen buzzwoord meer en staat bij de top tien Strategic Technology Trends voor 2018 van Gartner nederig weggestopt onder het kopje Kunstmatige Intelligentie en machine learning. Nou is een robot die niet al te domme dingen doet in veel gevallen misschien praktischer, maar zo zorgt LG voor een interessante uitbreiding van zijn portfolio, vindt u niet?

Het robot-verhaal past binnen de zogenaamde ThinQ-strategie van het bedrijf en bewijst dat met een investering van meer dan negentig miljoen dollar in vier startups die zich met robotica bezighouden. het gaat om één bedrijf in de Verenigde Staten en vier Koreaanse.

In de VS gaat het om Bossa Nova Robotics, een bedrijf dat robots maakt die winkelschappen checkt op voorraad. Deze bots zijn al te vinden in enkele Walmart-winkels. Andere robots komen van Acryl Inc, een, ah daar is ie, kunstmatige-intelligentiebedrijf dat gespecialiseerd is in het herkennen van menselijke emoties en tekst, spraak en beeld herkent aan de hand van deep learning.

SG Robotics helpt mensen met mobiliteitsproblemen, zoals bij verlamming of andere spierziekten. Rotobis is voor de educatie-bots en Robostar voor de maakindustrie en is bezig met een one-stop-oplossing voor producenten van display, mobile, automotive en halfgeleider-industrie.

Weet LG zich hiermee uit het slop te trekken (behalve zijn oled-tak natuurlijk)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-04T11:56:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.