Venezuela en z’n petrodollar: heilzame weg?

Dit artikel delen:

Hyperinflatie komt steeds vaker in het nieuws en daar is Venezuela geen onbekende in. Nu heeft Maduro besloten dat de Venezolaanse munt bolivar wordt gekoppeld aan een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van een vat olie... de Petro. De nieuwe bolvar heet sovereign bolivar. Slimme zet of bijzonder interessante scam?

Wie zich met cryptovaluta bezighoudt, is inmiddels wel her en der een scam tegengekomen. De mantra Do Your Own Research heeft helaas niet altijd het gewenste resultaat. De Petro zou drie miljard dollar hebben 'opgehaald' tijdens zijn 'initial coin offering' (niemand die dat kan bevestigen) en de technische details zijn nihil (het draait op NEM).

Maar scam of niet, het is wel voor het eerst dat een officiële staatsmunt gekoppeld is aan een door de staat gemaakte cryptomunt. Of het een ideale situatie is moet nog blijken, de vlucht naar andere cryptomunten en fiatgeld door de beter bemiddelden is nog in volle gang.

Wat denkt u, staten die cryptovaluta uitbrengen, een heilzame weg?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.