Boze Linus en nieuw bijdragersconvenant

Ubuntu

Dat Linus Torvalds wel eens chagrijnig uit de hoek kan komen op de Linux mailinglist en daarbuiten, dat wist iedereen al. Dat hij hand in eigen boezem zou steken en een cursus emoties-begrijpen gaat volgen is nieuw. En een nieuwe 'convenant code of conduct'. Een hoop veranderingen, zo lijkt het. Heeft het zin?

Linus Torvalds biedt zijn excuses aan en zegt een tijdje te stoppen met werken. Het is geen burn-out of iets dergelijks, maar misschien wordt de druk als belangrijkste kernel-goeroe toch wel te groot. Zijn doel is in ieder geval om te leren hoe de emoties van mensen beter te begrijpen en hier netjes op te reageren. Dat kunt u jammer vinden.

Verder heeft hij bepaald dat de code of conduct voor mensen die meedoen met het opensourceproject verandert. Voorheen waren de regels kort, iets van: wees excellent naar elkaar toe. Nu is de bedoeling dat er een heel wat langer verhaal in de root van de code-repository komt. Die tekst is op contributer-convenant.org te vinden. Wat denkt u, goede stappen? Of gaat de beste man echt niet veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.