Vliegbewijs voor drone is must

drone testing

Een beetje vliegen met een quadcopter, want daar gaat het meestal om, is steeds makkelijker: allerlei on-board-systemen zorgen ervoor dat bijna iedereen makkelijk kan vliegen met een drone. Ze remmen vanzelf af, voorkomen botsingen en wat al niet meer. Toch is het aantal bijna-ongelukken steeds groter. Hoog tijd voor een dronebewijs?

Inmiddels zijn er in Nederland zo'n honderdduizend hobydrones en pleit de branchevereniging voor dronepiloten Darpas (voor van die echte grote drones, met vleugels en zo) voor een theorieopleiding voor amateurs. Die hoeven dan geen boekwerk van 120 pagina's uit hun hoofd te kennen, maar worden wel geacht ten minste de regels te kennen.

En die regels gaan niet alleen over regels uit de luchtvaart. Er zijn ook regels vanuit natuurbeheer, regels rondom privacy en andere gedragscodes. Klinkt logisch toch? Maar denkt u dat het gaat lukken iedereen die een hobyquadcopter koopt een dronebewijs te laten halen? Of laten we het anders stellen: hoe moet dit probleem volgens u aangevlogen worden?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-27T08:22:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.