Gigabitsnelheden, heeft u ze nodig?

Dit artikel delen:
Internet of things IoT industrie beveiliging security

Al jaren bestoken internetserviceproviders ons met de mededeling dat u toch écht sneller internet moet hebben omdat anders uw streaming-tv-dienst het niet goed zou doen (‘stelt u zich eens voor dat u een film streamt en uw zoon iets anders! dan gaat het mis!’). Totale onzin natuurlijk, maar alles voor de verkoop. Wat vindt u, nuttige investering om alle huizen daarop aan te sluiten of doen we dat binnenkort toch allemaal via mobiele netwerken?

Afgelopen week kondigde VodafoneZiggo aan dat het in Utrecht als eerste in Nederland gebruik gaat maken van Docsis 3.1. Daarmee is het mogelijk om downloadsnelheden te realiseren van maximaal 5 gigabit per seconde en een upload van 1 gbps. Het kost wel enkele honderden miljoenen, maar dat zou het waard zijn.

Aan de andere kant, met een wereld waarin de ‘cloud’ steeds belangrijker wordt, is een uploadsnelheid van 1 gbps misschien niet zo vervelend. Wat denkt u, zinvol om de vaste netwerken nog te upgraden of gebruikt toch iedereen binnenkort een 5g-modem?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-26T09:27:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.