Investeert u wel eens in tech?

Groeikapitaal

U investeert vast veel tijd in uw werk of hobby en vermoedelijk valt die activiteit onder de brede noemer 'tech', maar wellicht legt u ook wat geld opzij in aandelen en dergelijke om een pensioen bij elkaar te sparen of gewoon om zonder veel moeite meer (of minder) geld te verzamelen. De (tech)beurzen zien er alleen al een tijdje wat rood uit, wat doet u nu?

In tech investeren, tot aan 2000 was het even heel populair en daarna, nou we weten het allemaal, donderde de boel aardig in elkaar. Maar niet getreurd, 1000 dollar investering op het hoogtepunt van Amazon tijdens de dotcom-bubbel zou nu nog steeds zo'n 15.000 dollar waard zijn.

Een ander type investeerder, de venture capitalist, vindt het ook wel fijn dat de boel in wat minder onstuimig vaarwater komt. Veel te hoog gewaardeerde startups maken investeren niet echt aantrekkelijk, ook niet voor zij met een iets kleinere beurs. Niet alle vc's zullen echter op een crash hopen, want dan gaan hun investeringen in merken als Uber, Lyft en Slack de verkeerde kant op, schrijft de New York Times.

Hoe het ook zij, naast erin werken of hobbyen, investeert u wel eens geld in tech?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-10T10:06:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.