Stopt u met diensten die op advertenties draaien?

Dit artikel delen:
social media

Antwoord: nee. Althans, bijna niemand. We zijn dan ook benieuwd waarom u níet zou stoppen met het gebruik van Facebook, Google en dergelijke datasilo's.

Schandaal na schandaal komt naar buiten. Nu hadden we weer te maken met een applicatie op Apple-telefoons van Facebook waarmee mensen betaald werden om alles open te gooien qua appgebruik op hun mobiele telefoons. Daarna kwam aan het licht dat Google hetzelfde deed. De wereld werd helemaal chagrijnig toen bleek dat ook onze tere kindertjes hier soms aan meededen.

Wij als ouderen in Nederland hebben daar natuurlijk weinig last van: we verdienen waarschijnlijk genoeg om niet te vallen voor dergelijke 'scams' van enkele tientjes per jaar tot wellicht een tientje per maand, maar dat doet er niet aan af dat ook zonder dingen als 'enterprise developer certificates' heel wat data naar de centra van al die advertentiebedrijven gesluisd wordt.

De Algemene Verordening Persoonsgegevens, bij velen beter bekend onder het acroniem GDPR, heeft voor Europeanen een iets betere basis gelegd om te klagen en eigen data in te mogen zien, al doet vrijwel niemand dat. Wat zijn uw redenen om niet te stoppen met het gebruik van dergelijke diensten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-06T08:22:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.