Microsoft Office Pro Plus krijgt privacy-update

Dit artikel delen:
Update

Het ministerie van Justitie en Veiligheid had geklaagd bij Microsoft over de verwerking van data in Windows 10 Enterprise en Microsoft Office. Inmiddels heeft Microsoft hier gehoor aan gegeven en komt eind april met een update voor Office Pro Plus. Bent u bang voor de inmiddels verzamelde diagnostische data?

Uit onderzoek van het ministerie bleek dat diagnostische gegevens van Microsofts OS en kantoorsoftware worden verzameld en opgeslagen in een database in de Verenigde Staten. De manier waarop dit gebeurt, is volgens het onderzoek risicovol voor de privacy van de gebruiker. Microsoft heeft daarop gereageerd dat het wijzigingen zal doorvoeren waardoor er meer instellingsmogelijkheden toegevoegd zullen worden aan de instellingen voor diagnostiek en zal het bedrijf ook inzicht geven in de inhoud van de datastromen.

Naar aanleiding hiervan komt dus een update uit eind april waardoor duidelijker moet zijn wat en waarom bepaalde gegevens gedeeld worden met het moederbedrijf. Als dit niet naar de zin van de minister is, dan volgen stappen naar de Autoriteit Persoonsgegevens.

Welke stappen zet u om diagnostische gegevensverzameling te beperken in Windows?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T09:21:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.