Nieuwe proef met gezichtsherkenning op Schiphol

Dit artikel delen:

Schiphol begint met een nieuwe proef waarbij reizigers met behulp van een gezichtsscan een vliegtuig kunnen boarden. Het gaat dus niet om een proef waarbij de gezichtsscan bijvoorbeeld het paspoort vervangt, maar juist de laatste stop voor het instappen. Waar gebruikt u al biometrische informatie om acties te ondernemen?

De proef op de nationale luchthaven is in samenwerking met het Hongkongse Cathay Pacific. Reizigers die mee willen doen aan de proef, moeten een gezichtsscan maken bij een registratiepunt, samen met paspoort en instapkaart. Vervolgens kunnen de passagiers die deze procedure doorlopen hebben, instappen aan boord van het vliegtuig zonder eerst nogmaals op paspoort of instapkaart gecheckt te worden. Dit zou de doorstroming moeten bevorderen. Hoeveel tijdwinst deze manier van instappen op moet leveren, is niet bekend; dat wijst de proef hopelijk uit.

In eerste instantie worden slechts maximaal twee gates uitgerust met het systeem dat geleverd wordt door het bedrijf Vision Box. Het ministerie van Defensie is ook betrokken bij de proef. Schiphol zegt dat de biometrische informatie na 24 uur gewist wordt. Of de informatie ook op andere manieren gebruikt gaat worden, is niet bekend.

Wat vindt u over het algemeen van biometrische systemen om ergens toegang tot te verkrijgen en wat vindt u van dit idee in het bijzonder?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-19T08:30:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.