Microsoft Kinect voor volwassenen

Siemens

De Siemens Xbox Kinect

U kent hem vast nog wel: de Kinect, een 'spel- en ontspanningservaring zonder controller' die voor het eerst uitgegeven werd bij de Xbox 360. Het apparaat kwam eind 2010 op de markt en liet gebruikers de Xbox en later ook de PC besturen met gebaren. De Azure Kinect is duidelijk niet bedoeld voor gameconsoles, maar voor serieus gebruik. Wat denkt u over dit apparaatje?

Het kleinood meet slechts 10,3 x 3,9 x 12,6 cm en is bedoeld voor bedrijven en ontwikkelaars. De prijs is er dan ook naar: 399 dollar en niet bedoeld als vervanging voor de Xbox-variant. De SDK biedt cross-platform-sensortoegang voor onder andere de verschillende hardwaresensors, waaronder een infrarood dieptecamera, een rgb-camera en een bewegingssensor. De Sensor SDK heeft zowel een Win32 C-API en preview-ondersteuning voor Linux. De hele SDK komt binnenkort open source op GitHub terecht.

Verder is er een Body Tracking SDK om lichamen in 3D te tracken en de mogelijkheid verschillende lichamen te onderscheiden, ook door de tijd heen. De Linux-ondersteuning hiervoor komt na de Windows-uitgave die medio 2019 gepland staat. Als laatste biedt Microsoft ondersteuning voor Azure Cognitive Services met onder andere spraakherkenningsdiensten en beeldherkenningsdiensten.

Wat denkt u allemaal te kunnen met dit apparaatje?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-26T08:42:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.