HTC komt met nieuwe virtual reality-bril

Virtual Reality VR Vive

Virtual reality (vr) is een belofte die allang klinkt, maar uiteindelijk kom je het nog maar weinig tegen. Heeft een enkeling er weleens meegespeeld, nog minder hebben thuis een vr-set liggen, Cardbox-installaties daargelaten. Gebruikt u al vr?

De aankomende bril van HTC heet Vive Focus Plus en richt zich op de zakelijke markt. In tegenstelling tot andere vr-brillen van het bedrijf, registreert de bril bewegingen zonder dat daar de rekenkracht van een computer voor nodig is. Het beeldscherm in de headset heeft een resolutie van 2880 x 1600 pixels.

Naast de headset, zijn er bijbehorende controllers die werken met ultrasoon geluid. De controllers kunnen zowel rotaties als richtingen voor/achter, links/rechts en omhoog/naar beneden registreren.

Velen zien wel een nuttige toepassing voor augmented reality (ar) in het bedrijfsleven, maar voor vr? Waar zou u vr voor kunnen en/of willen gebruiken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-27T10:17:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.