Nvidia komt met edge-computingplatform

Met EGX wil Nvidia bedrijven de mogelijkheid geven om low-latency ai te gebruiken op de plekken waar de data gegenereerd worden, ofwel bij de miljarden iot-sensoren die op steeds meer plekken te vinden zijn. Loopt u hier al warm voor?

Edge computing wordt een grote toekomst voorspeld. Nvidia denkt dat er rond 2025 zo'n 150 miljard sensoren en iot-apparaten een continue stroom data verzorgen. Die data moeten allemaal verwerkt worden en dat verwerken is misschien een stuk handiger zo dicht mogelijk bij de sensor in kwestie.

De kleinste uitvoering met EGX aan boord heet de Jetson Nano. Dit dingetje kan een half biljoen berekeningen per seconde uitvoeren, ook wel trillion operations per second (tops) genoemd. Daarmee kan al aan beeldherkenning gedaan worden. Een heel rack kan meer dan 10.000 tops halen voor zaken als realtime-spraakherkenning.

Nvidia werkt onder andere samen met Red Hat Open Shift en Edge Stack. Ook Azure IoT Edge gaat het EGX-platform ondersteunen. Hoe ziet u de toekomst van edge computing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T10:00:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.