Amsterdam als 'welzijnstech-hoofdstad' van Europa?

Londen is de beste stad om 'social good'-tech te ontwikkelen en Amsterdam staat op twee. Daarop volgen Kopenhagen, Stockholm en Parijs. De conclusie komt voort uit de European Digital Social Innovation Index (EDSII). In het onderzoek worden zestig Europese steden met elkaar vergeleken. Moeten 'we' hier meer doen om Amsterdam op kop te krijgen?

Londen komt hoog op de lijst, onder andere doordat het stevig scoort op alle onderdelen, maar extra hoog op de volgende onderdelen: vaardigheden, met een groot aantal onderzoeksinstellingen die werken aan onderwerpen die relevant zijn voor Digital Social Innovation (DSI), en toegang tot medewerkers met vaardigheden op het gebied van datawetenschap, softwareontwikkeling en servicedesign; samenwerking, met een sterke cultuur van samenwerking tussen het maatschappelijk middenveld, de techsector en de publieke sector; infrastructuur, met een goede open gegevensvoorziening op nationaal en stedelijk niveau, aanzienlijke steun voor sociaal gerichte bedrijven, zoals accelerators, incubators en co-working spaces en toegang tot digitale fabricage- en productiefaciliteiten. 

De EDSII kijkt vooral naar hoe een stedelijk ecosysteem de groei en ontwikkeling van digital social innovation stimuleert. Wel is er tot nu toe nog maar weinig onderzoek gedaan naar het veld en zou er meer gedaan moeten worden het veld te stimuleren. 

Daarnaast kost het veel tijd innovatieclusters te bouwen, staat in een rapport van het European Cluster Collaboration Platform. Dus aan de slag!

Moeten we meer doen om Amsterdam (of een andere Nederlandse stad) meer en positiever in de kijker te spelen? En hoe bereiken we dat?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T10:46:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.