Gebruikt u weleens Rust van Mozilla?

Dit artikel delen:

Microsoft heeft onderzoek gedaan naar de eigen codebase en is tot de conclusie gekomen dat de meeste lekken in de eigen software door memory corruption bugs veroorzaakt worden, voornamelijk in de C en C++ code. Mozilla's programmeertaal Rust zou hier geen last van hebben, gebruikt u weleens Rust?

Code zonder kwetsbaarheden maken, het is de grote droom, maar lijkt onbereikbaar. Volgens Microsoft bij monde van Gavin Thomas van het Microsoft Response Center is het efficiënter als minder tijd nodig is om tools en processen aan te leren om code zonder bugs te schrijven. Dat zou opgelost kunnen worden met een programmeertaal die de geheugenvoordelen biedt als .NET en C#, samen met C++. De taal die aan deze eisen voldoet, is volgens Thomas Rust van Mozilla. 

Daarnaast vindt Thomas dat ermee pro-actief gewerkt kan worden, zoals de auto-industrie heeft laten zien. Hij vergelijkt het met een abs-systeem in de auto waardoor hij niet gewond raakte bij het ontwijken van een eekhoorn. Dat laatste niet in de laatste plaats door de veiligheidsgordel. 

De Microsoft-man ziet graag dat programmeurs ook beschermd kunnen worden door een systeem waarbij vooraf over veiligheid is nagedacht, met andere woorden: gooi oude, onveilige talen de deur uit en kom met talen die bepaalde veiligheidsproblemen by design oplossen.

Hoe ziet u zo'n overgang en gebruikt u wel eens Rust?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-19T08:11:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.