Dropbox komt terug van stop op versleuteling

Dit artikel delen:

Afgelopen jaar stopte Dropbox met het ondersteunen van versleutelde bestandssystemen. Dat zorgde voor veel chagrijn in de community, niet in de laatste plaats omdat EXT4 (ook in versleutelde versie) een zeer wijdverbreid bestandssysteem is. Bent u blij dat het weer mogelijk wordt?

Het gaat om een bèta waarin in het changelog staat dat er weer ondersteuning voor bepaalde, soms ook exotische, bestandssystemen is toegevoegd. Nummertje 77.3.127 zorgt voor deze omslag. 

EXT4 werd overigens nog wel ondersteund, maar niet als het om een versleutelde omgeving ging. Ook was het niet meer mogelijk om bijvoorbeeld een map in een Windows-omgeving op een Mac te gebruiken vanuit macOS (in geval van dualboot). Dat is natuurlijk hartstikke onhandig, zeker als je een beetje zuinig wil omgaan met de ruimte op je SSD. 

Of dat laatste ook weer mogelijk wordt, is nog niet duidelijk. Desalniettemin, bent u blij dat zfs, eCryptFS, XF en btrs gebruikt kunnen worden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-24T10:04:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.