Github blokkeert private functies in bepaalde landen

Handelsbarricades zorgen voor meer pijn dan alleen het handelen in fysieke goederen, ook projecten als GitHub hebben hier last van. Zo kunnen gebruikers uit de Krim, Syrië en Iran geen gebruik meer maken van van de private repo's van het platform. Noodzaak tot decentralisatie?

GitHub is als bedrijf dat zaken doet met de Verenigde Staten verplicht zich aan bepaalde sancties te houden, zo is ook de grootste broncodeverzamelplek niet immuun voor deze acties. GitHub-ceo Nat Friedman zegt in een twitterconversatiecollectie dat hij hier niet achter staat, maar dat ze niet anders kunnen. Toegang wordt geblokkeerd voor gebruikers uit die landen, dit betekent niet dat publieke repo's aangemaakt in die landen niet meer beschikbaar zijn. Het gaat om private repo's, publieke zijn en blijven overal bruikbaar. 

Als oplossing voor projecten die (nog) niet in het publieke domein mogen of kunnen bestaan, biedt GitHub als oplossing een zelf-gehoste virtual appliance aan die gedraaid kan worden in een eigen datacentrum of virtual private cloud. 

GitHub blokkeert gebruikers op basis van locatie en betaalhistorie. Officieel mag men geen gebruik maken van een vpn en kan hierdoor gebanned worden, maar of de dienst dat gaat controleren, is nog niet duidelijk. 

Wat denkt u, laat dit maar weer zien dat het hoog tijd wordt voor verregaande decentrale oplossingen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-31T09:03:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.