Macron masseert VS om belastinghervorming Big Tech

Vandaag is de laatste dag van de G7 in de Franse kustplaats Biarritz waar dertienduizend agenten de boel in het gareel moesten houden. Ondertussen probeerde Macron afgelopen week de VS ervan te overtuigen dat Big Tech écht belasting moet betalen. Wanneer gaat dat volgens u lukken? (en vindt u het nodig, die hervormingen?)

Macron riep vorige week voor de G7-top op tot een verandering van 'het systeem'. Vooral techgiganten uit de Verenigde Staten betalen bijzonder lage belastingen, en dragen daarmee niet bij aan de gemeenschap of de common good. Hij riep Washington op om bij te dragen aan de nodige hervormingen van de internationaal heersende belastingcode.

De Franse president zei het als volgt: 'De grote digitale spelers dragen niet bij aan de gemeenschap [en] ik ben het niet eens met dit systeem, ik denk niet dat het een goed systeem is, ook niet voor Amerikaanse werknemers."

De internetgiganten gebruiken Ierland en Luxemburg als belastingparadijzen, en misschien binnenkort ook Groot Brittannië, ongeacht waar de winst gemaakt wordt. 

Een zaak van social justice, dat is het volgens Macron. Hij wil dan ook een nieuwe universele belastingcode voor digitale diensten.

Gaat dat ooit lukken (en wat vindt u, moet het eigenlijk überhaupt wel)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-26T08:04:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.