Google Photo’s gaat vragen waarom je dingen doet

cameralens

Algoritmes en beter worden. Het kost tijd, leren en veel meer. Een van de features van Google Photo is dat het programma automatisch mensen tagt. Nu is het lastig om te vertellen waarom je iemand of iets niet als mens aanziet, die mogelijkheid is er nu wel. Wat zijn uw grootste ergernissen bij automatische acties van verschillende soorten fotosoftware?

Foto’s van een en dezelfde persoon in Google Photo worden als het goed is samengevoegd en krijgen een eigen profiel. Zo kan de app vrolijk iedereen combineren en aan eigen ‘albums’ toevoegen. Tot nu toe kon je alleen iemand, of nog vaker iets, uit een album gooien. Het gebeurt tenslotte regelmatig dat Google een beeld voor een mens aanziet of een foto of een poster op straat. 

De mogelijkheden die de app nu geeft zijn onder andere: geen persoon, verkeerde persoon, niet het belangrijkste onderwerp (wanneer iets in de achtergrond gebeurt), blurry of slechte kwaliteit (dan is het dus wel de juiste persoon, kudos Google, maar moet weg, want lelijk) of, uiteraard, tegen de goede zeden. 

Ondertussen zijn er wel andere zaken die nog niet op orde zijn. Zo categoriseert Google leuk bonnetjes voor je en wil die in een archief plaatsen, maar een aantal van die gevonden 'bonnetjes' die je gewoon weg wil gooien, dat kan dan weer niet in een actie.

Wat mist u nog aan automatische acties bij het organiseren van foto's in uw favoriete fotosofsoftware?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-06T07:32:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.