Drone met spijkerpistool, wat klust u op een drone?

drone testings

Stel, je moet iets vastspijkeren op een onhandige plek. Een ladder, hoogwerker, steiger of stapel stoelen bieden niet altijd een uitkomst. Nu bedacht iemand een systeem met een drone en een spijkerpistool om het dak te repareren. Wat bedenkt u?

Ella Atkins, een professor aan de universiteit van Michigan, kreeg inspiratie voor het ontwerpen van een octocopter met een spijkerpistool nadat ze het dak van haar huis moest repareren. Nadat de drone met bewegingssensoren was uitgerust om de exacte positie te tracken, kon het ding aan de slag. In een filmpje is te zien dat de drone autonoom naar een nep-dak vliegt en daar succesvol een spijker in flexibele dakdelen schiet. 

Het spijkerafschietmechanisme werkt alleen als de drone daadwerkelijk contact maakt met het vast te spijkeren deel. Ook schiet de hele drone niet weg bij het inhameren van de spijker, aangezien het hier om een 'nogal substantiële' octocopter gaat. 

Dit is volgens de prof geen ideale situatie voor professioneel gebruik. Dan zou je liever een vaste elektriciteitsdraad hebben en een pneumatisch spijkerpistool. Maar dat zijn details. Dit werkt in ieder geval.

Waar zou u een drone voor in willen zetten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T07:58:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.