Windows-waarschuwing voor overheden, terecht?

Dit artikel delen:
Windows 10

De privacywet is en blijft een lastig ding, zo blijkt nu uit onderzoek dat Windows en Office bij overheidsorganen niet altijd aan de regels voldoen. Het gaat er vooral om dat overal dezelfde mate van bescherming wordt geboden binnen de Europese Economische Ruimte of EER. Terecht?

De European Data Protection Supervisor of EDPS keek daarbij ook naar contracten tussen het Nederlandse ministerie van justitie en veiligheid. Uit deze overeenkomsten blijkt dat er nog heel wat ruimte voor verbetering is om de rechten van individuen te beschermen. 

Het onderzoek loopt nog, maar het baart de EDPS in ieder geval al een hoop zorgen hoe het allemaal achter de schermen geregeld is. Onder andere het gebruik van telemetrische data verzameld door Windows 10 Enterprise en Office gaat veel te ver. 

Al met al moet er weer het een en ander aangepast worden aan allerlei procedures. Hoe moet dat volgens u en is dit haalbaar met partijen als Microsoft of moet Europa het zelf gaan doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-23T07:44:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.