Firefox gaat notificaties blokkeren

Dit artikel delen:
Mozilla Firefox

Om spam en andere zaken tegen te gaan, gaat Firefox vanaf aankomend jaar automatisch notificatie-popups blokkeren. Mozilla gaat dit invoeren omdat uit eigen onderzoek blijkt dat 97 procent van de gebruikers de notificaties toch wegklikt, maar sommigen vinden dit te ver gaan. Wat vindt u?

Het gebruik van de notificatie-popups is handing voor websites die een dienst aanbieden zoals een chat dienst (denk aan Slack of andere messenger-sites). Ook als de tab met de betreffende site gesloten is, kan een popup, of notificatie, getoond worden via de notirficatie-api. Deze api zit in Chrome sinds 2012 en Firefox sinds 2013. 

Nu heeft Mozilla besloten dat het over moet zijn met de ongewenste popups. Uit onderzoek van de browserbouwer zou onder andere blijken dat 97 procent van de mensen de notificatie toch wegklikt en vaak zo afsluit dat er geen notificaties meer komen.

De reden van Mozilla lijkt in eerste instantie ook niet onlogisch: zeker malafide websites hebben er een handje van een notificatie te sturen waardoor je in de problemen zou kunnen komen, maar het helemaal stoppen van het tonen van notificaties, is dat dan de bedoeling? Je ziet overigens nog wel een kleine geste in de browserbalk bij het notificatietekentje van Firefox, dat trilt even heen en weer.

Een goede stap van Mozilla of voor veel gebruikers vooral onhandig?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-05T07:43:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.