Zit Intel in het verdomhoekje?

Dit artikel delen:
Intel maakt overstap naar de cloud makkelijker voor bedrijven

Chipmaker Intel kreeg begin dit jaar verschillende veiligheidsproblemen rond de verwerking van data op zijn chips te verwerken en kreeg er onlangs weer een aantal om de oren geslingerd. Hoe bang bent u voor misbruik van hardwaregerelateerde veiligheidsproblemen?

De basis van de problematiek ligt nog steeds bij de Meltdown- en Spectre-veiligheidsproblemen die in januari 2018 ontdekt werden. Om de echte problematiek aan te pakken, moet vermoedelijk het hele basisontwerp van de chips op de schop en dat is natuurlijk een duur geintje. 

Nu ontdekten onder andere onderzoekers van de VU in Amsterdam dat bepaalde veiligheidsproblemen nog niet naar behoren opgelost waren. In dit laatste geval ging het om problemen die Intel in mei opgelost zei te hebben, en nu in een updateronde deze week zei dat ze nu echt opgelost zijn, maar de problemen bestaan nog steeds. 

Deze Never ending story is natuurlijk niet alleen schadelijk voor het imago van Intel, maar kan ook schade berokkenen bij gebruikers van Intel-hardware. Bent u bang voor dit soort hardwaregerelateerde beveiligingsproblemen? En kiest u hardware specifiek met kennis in het achterhoofd rond dergelijke bugs?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-15T08:08:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.