Picture-in-picture, gebruikt u het wel eens?

Ergens in 1995 toonde Apple Macintoshes met de mogelijkheid in een klein hoekje een video af te spelen. Dat was magisch. Inmiddels zijn we een jaartje of wat verder en is het nog steeds niet standaard om een video zonder verder controls in een hoekje af te spelen. Weinig magisch aan. Gelukkig ondersteunen steeds meer browser picture-in-picture. Gebruikt u dat wel eens?

Firefox voegde al lange tijd geleden via zijn bèta-programma (Test Pilot, inmiddels ter ziele) de functie toe om picture-in-picture (pip) af te spelen. Dat werkte niet fantastisch. Inmiddels is versie 71 uitgekomen en daarin werkt het wél goed. Opera was overigens een van de eerste browsers die dit ondersteunde. Nu is het dan ook officieel zo ver in Firefox op Windows. Mac en Linux-versies moeten nog even wachten tot nummertje 72 (of in de about:config zoeken op media.videocontrols.picture-in-picture en alle vier waarden op 'true' zetten). 

Dan kunt u eindelijk genieten van een video in een heel klein hoekje zoals dat in 1995 zo mooi werd gedemonstreerd op die hele dure Macintosh. Ook handig als een podcast via Youtube wordt aangeboden, hoef je hem nauwelijks te zien, maar toch een beetje. 

Naast pip zit nu ook de browseraddon Firefox Private Network erin, een vpn en de wachtwoordmanager is verbeterd. 

De enige nog levensvatbare browser die niet in basis op Chromium draait, is dus Firefox. Heeft de browser nog tekortkomingen? En eh, daarnaast, fijn dat u pip kunt kijken, toch?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-09T07:49:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.