Bent u blij met de Windows Update-strategie?

Microsoft pusht twee keer per jaar een grotere update naar zijn gebruikers, maar week af van die strategie met de laatste update in november afgelopen jaar: die update werd geleverd in de normale maandelijkse update. Hoe ziet u grote(re) updates liever tot u komen?

In principe rolt Microsoft twee grote updates per jaar uit: een grotere rond april en een kleinere ergens eind van het jaar. Zo staat gepland dat Windows 10 versie 2004, of 20H1, een grote update is die ergens in april komt en release 20H2 een daaropvolgende upgrade met vooral kleine upgrades en bugfixes.

De update van november 2019, 19H2, was echter geen normale update, maar verzorgde slechts kleine feature-upgrades en werd verdeeld naar de eindgebruikers door middel van het normale Windows Update-programma. Gebruikers die niet specifiek zelf updates regelen, kregen de update vooralsnog zelfs niet.

Sommigen claimen echter dat er minder grote releases uitgebracht moeten worden om zo betere kwaliteit van het product te behouden, en dat grote updates beter getest zijn. Wat voor programma van updates zou u liever zien?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-09T08:30:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.