Ai-principes in de VS, zijn we hier te streng?

Federale agentschappen in de Verenigde Staten moeten een nieuwe reeks principes volgen bij het maken van regelgeving voor het gebruik van ai-technologieën (kunstmatige intelligentie) in de private sector. Het is vooral een campagne om ervoor te zorgen dat er niet meegegaan wordt in wat het Witte Huis 'agressieve Europese marktregulering' noemt.

Dat is niet het enige wat het witte Huis tegenhoudt, het houdt namelijk ook een plan van de zeven leidende westerse economieën tegen voor de oprichting van een internationale instelling die de effecten van ai op de maatschappij en economie zou gaan bestuderen en reguleren. 

Al met al niet zo vreemd, aangezien de regering van de VS wil dat het land leidend wordt op ai-gebied in de wereld. De principes die het land voor zichzelf bedacht heeft, vindt u in pdf-vorm op de site van het Witte Huis.

Kleine teaser uit het Risk Assessment and Management-deel: 'It is not necessary to mitigate every foreseeable risk; in fact, a foundational principle of regulatory policy is that all activities involve tradeoffs.  Instead, a risk-based approach should be used to determine which risks are acceptable and which risks present the possibility of unacceptable harm, or harm that has expected costs greater than expected benefits.'

Wat vindt u, zijn we hier te streng?

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-20T08:37:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.