Belemmert corona starters op arbeidsmarkt?

Dit artikel delen:
Starter

Pas afgestudeerde ict’ers komen in de huidige omstandigheden maar moeilijk aan een baan. Dat komt enerzijds doordat (freelance) ict’ers met meer ervaring weer op de arbeidsmarkt beschikbaar komen vanwege uitgestelde of geannuleerde projecten. Anderzijds sluit het aanbod van de starters vaak niet aan bij de vraag van werkgevers, waardoor de kandidaten met meer ervaring eerder in aanmerking komen voor de geplaatste vacature.

Dat constateert Gerbert Jan Valk, directeur van ict-detacheerder Linden-IT. Hij concludeert op basis van cijfers van het UWV de werkloosheid flink toeneemt, maar ziet ook het aantal werkenden op de arbeidsmarkt stijgen. Starters zijn hier een groot onderdeel van de nieuwe werkende, merkt hij binnen zijn eigen organisatie.

Wat denkt u? Komen starters in de huidige arbeidsmarkt moeilijk aan het werk? En komt dat dan doordat meer ervaren ict’ers nu beschikbaar komen? Of speelt de problematiek bij starters al veel langer en is dit niet verslechterd door de uitbraak van de coronacrisis?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T11:49:00.000Z Suzanne Martens