Deal Dell en EMC: wat wordt rol VMware?

Computable spreekt VMware-CTO Ray O’Farrell

Ray O’Farrell

Ray O’Farrell

Vandaag is de overname van EMC door Dell officieel bekrachtigd. Beide bedrijven verwachten hier bijzonder veel van en de ‘converged hardware’-markt lijkt voor het grijpen voor deze nieuwe alliantie. Maar welke rol is weggelegd voor EMC-dochter VMware in dit nieuwe verhaal? Computable ging op zoek naar antwoorden bij VMware’s cto Ray O’Farrell. We vallen meteen met de deur in huis.

Hoe ziet u de deal tussen Dell en EMC vanuit VMware-perspectief?
‘Voor VMware is dit een unieke kans om onze groei te versnellen. Vorig jaar rond deze tijd rezen er vele vragen in de media over de stabiliteit van VMware, en met deze Dell/EMC-transactie kregen ze een afdoend antwoord. We zijn nu in handen van een organisatie die niet zo snel zal worden overgenomen, en de financiële slagkracht van Dell kan onze groei exponentieel doen toenemen. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor VMware.’

Hoe verloopt het contact met het Dell management?
‘We kregen onlangs Michael Dell en enkele andere Dell-executives op bezoek op Radio, VMware’s R&D Innovation Offsite-event, gericht op onze technische profielen, en met de bedoeling om nieuwe innovatieve ideeën uit te werken voor de komende jaren. Dat het topmanagement van Dell daarnaartoe wou komen, bewijst hoe erg ze begaan zijn met innovatie bij VMware. Bovendien was het meer dan een beleefdheidsbezoek: ze leken oprecht geïnspireerd door wat ze zagen. Michael Dell heeft uren doorgebracht met onze technische mensen om te praten over toekomstige projecten, ideeën en technologieën.

Ik heb ook al deelgenomen aan verschillende meetings over wat we samen gaan doen als de deal rond is. Daarmee hopen we een vliegende start te realiseren met nieuwe, gezamenlijke aanbiedingen, programma’s en andere manieren om VMware sneller te laten groeien.’

Denkt u dat Dell VMware zijn eigen koers zal laten varen?
‘VMware heeft zijn succes voor een groot deel te danken aan het open ecosysteem dat we de voorbije vijftien jaar zorgvuldig hebben opgebouwd. Dell erkent het belang hiervan en wil ervoor zorgen dat VMware kan blijven handelen als een onafhankelijke, publieke onderneming. Ze hebben al expliciet toegezegd dat ze niet zullen proberen om partnerships met wie dan ook te blokkeren.

Natuurlijk gaan we ook kijken hoe we met Dell kunnen samenwerken om onze klanten beter te bedienen. Dus je mag in de nabije toekomst vele interessante oplossingen verwachten die we samen op de markt brengen. Uiteraard gaan we geen kansen laten liggen om markttrends te beantwoorden met totaaloplossingen die het beste van onze werelden bundelen.’

Hoe voelen de medewerkers zich bij de deal, zeker nadat enkele toplui vertrokken?
‘Toen de Dell/EMC-deal eerst werd aangekondigd, was er wat onzekerheid in de markt, zoals bij elke overname van die omvang. Die onzekerheid drong ook door tot onze medewerkers, die natuurlijk met veel vragen zaten. Ons managementteam heeft zijn uiterste best gedaan om alle vragen te beantwoorden en bezorgdheden weg te werken.

Vandaag is de onzekerheid al bijna volledig verdwenen. Onze medewerkers zien, net als de rest van de wereld, dat de strategie steek houdt, en dat we momentum winnen. En ze merken ook dat we in onze medewerkers blijven investeren. Voor de meeste van onze werknemers blijven de jobs trouwens ongewijzigd. Maar dat betekent niet dat we niet moeten blijven communiceren.

We benadrukken ook bij iedereen dat niet alleen ons productaanbod intact blijft, maar ook onze cultuur en onze EPIC2 (execution, passion, integrity, customers, community)-waarden, die ertoe hebben bijgedragen dat iedereen zo graag bij VMware werkt.

Natuurlijk zijn er ook enkele executives vertrokken het voorbije jaar. Sommigen van hen blijven bij het bedrijf betrokken als strategisch adviseur, zoals Carl Eschenbach en Martin Casado. Tegelijk hebben we ook zelf nieuw toptalent aangetrokken, zoals Rajiv Ramaswami, die nu onze afdeling network en security leidt, en Zane Rowe, onze cfo. En we hebben enkele van onze eigen talenten nieuwe verantwoordelijkheden gegeven, zoals Maurizio Carli, die nu wereldwijd de sales-afdeling leidt. Dit helpen groeien van het eigen talent is een voortdurend proces dat we zelf koesteren en waarin we investeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-07T14:35:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.