Wat valt te verwachten van een vierde telecomoperator?

Dit artikel delen:

Het is een processie van Echternach geweest, maar dan toch: de regering heeft bij de komende spectrumveiling ruimte gemaakt voor de komst van een vierde telecomoperator. Of er zich ook kandidaten zullen aanmelden, is dan weer een andere zaak.

De discussie gaat al jarenlang mee: moet er in ons land plaatsgemaakt worden voor een vierde gsm-operator? De huidige operatoren vinden het geen goed idee (het omgekeerde had ons verbaasd) en vanuit de politiek werd zowel warm als koud geblazen. Maar de kogel is nu toch door kerk: bij de komende spectrumveiling voor 5G wordt er plaats voorbehouden voor een vierde speler. 

Dat die plaats er nu is, wil echter niet automatisch zeggen dat ze ook ingevuld zal worden. De ruimte op het spectrum die voor de nieuweling is voorbehouden, is immers kleiner dan gedacht. 

Zal dit bijvoorbeeld het Brugse Citymesh weerhouden om z’n kans te wagen? Of bestormt een grote buitenlandse speler de Belgische markt, zoals het Franse Iliad? Denkt u dat een vierde telecomoperator en invloed zal hebben op de prijzen en dienstverlening in België? Hoe groot schat u de kans in dat er een vierde operator zal komen? Discussieer mee, we kijken uit naar uw reactie!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-08T11:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.